close

  • Być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej
  • AKTUALNOŚCI

  • 3 października 2018

    Targi Spożywcze Espacio Food&Service to największe targi tej branży w Chile, gdzie swoje oferty prezentują zarówno chilijscy jak i zagraniczni producenci. Wśród prezentowanych towarów poza artykułami spożywczymi można zobaczyć również maszyny do wytwarzania produktów gotowych oraz sprzęt kuchenny. Tegoroczne targi miały miejsce w Santiago w dniach 25-27 września.

    Ambasada RP w Santiago już po raz drugi wzięła udział w targach EF&S promując na polskim stoisku ofertę takich firm jak Maspex, Gobarto, Fcase-Fabios, Lactima i Kaskat, które są zainteresowane sprzedażą swoich produktów na rynku chilijskim. Na potrzeby targów Ambasada przygotowała specjalne plansze w języku hiszpańskim, dotyczące wymiany handlowej Polski z Chile oraz głównych grup produktów, które uznawane są za najwyższej klasy. Ponadto na stoisku prezentowana była publikacja, w której oprócz informacji o polskim sektorze rolno-spożywczym oraz tradycyjnych daniach polskiego stołu znalazły się przepisy kulinarne, które można przygotować z chilijskich produktów.

    Polskie stoisko cieszyło się ogromnym zainteresowaniem odwiedzających. Wśród nich znaleźli się chilijscy dystrybutorzy żywności, przedstawiciele restauracji i hoteli oraz duże, średnie i małe przedsiębiorstwa poszukujące partnerów, a także studenci wydziałów żywienia i gastronomii z chilijskich uniwersytetów.

    W tym roku w targach wzięło udział aż sześć polskich firm – Maspex, Lactima, Nowicki, Kaskat, Royal Brand i TTCL. Firmy mogły skorzystać ze stoiska Ambasady w celu przeprowadzenia rozmów. Niektóre z nich wystawiły się wraz ze swoimi miejscowymi przedstawicielami lub wzięły udział w rozmowach zorganizowanych przez Fundację EuroChile.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Drukuj Drukuj Podziel się treścią: